Toiminta

Rimpparemmi on alueellisesti merkittävä ammattiteatteri, joka kiertää ympäri Suomea pohjoisinta Lappia myöten. Tanssin saavutettavuuden ja tunnettuuden lisääminen on merkittävä osa Rimpparemmin toimintaa.

 

Ryhmä tuottaa vuosittain 2-4 ensi-iltaa eri ikäisille kohderyhmille. Rimpparemmillä ei ole omaa kotinäyttämöä, joten näyttämöt vaihtuvat produktioittain. Tanssiteatteriesityksiä onkin viety perinteisten näyttämötilojen lisäksi rohkeasti erilaisiin esiintymistiloihin kuten yökerhoon.

 

Lastenkulttuuri ja taidekasvatus ovat olennainen osa Rimpparemmin toimintaa. Tanssiteatteri tuottaa vuosittain vähintään yhden lapsille suunnatun esityksen ja työpajan, joita esitetään laajasti ympäri Lappia ja muuta Suomea. Lisäksi Rimpparemmi tarjoaa nuorille mahdollisuuden harrastaa tanssiteatteria nuorten tanssiteatteriryhmässä, jossa harjoitellaan eri tanssin lajeja ja ilmaisuvalmiuksia sekä valmistetaan lukukauden aikana yksi kokoillan tanssiteatteriproduktio.

 

Ryhmän kansainvälinen ura on mittava: Rimpparemmi on esiintynyt yhteensä 32 eri maassa. Pohjoisen alueen kulttuurilähettiläänä Rimpparemmin sanaton ja sitä myöten kansainvälinen kieli on saavuttanut kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Kuvaaja: Flatlight Films